top of page

Cupping

Your body likes it....

Ik gebruik de cups dagelijks in mijn praktijk, bij vastzittende en pijnlijke spieren ga ik vaak eerst even cuppen.

Het bindweefsel wordt onmiddelijk soepeler waardoor het masseren ook makkelijker gaat.

 

Cupping massage is niet helemaal pijnloos, vooral op de benen is het best gevoelig, al wordt dit wel minder naarmate je het vaker doet. Als je net begint met cuppen dan krijg je vaak blauwe plekken, wel is dit per persoon verschillend.

Deze blauwe plekken blijven meestal een aantal dagen tot een week zichtbaar en het kan zijn dat je een beurs gevoel aan de massage overhoudt. 

 

Eigen ervaring

 

Ik had altijd pijn in mijn benen, vooral de bovenbenen, dit komt doordat ik aardig wat uurtjes op een dag aan de massagetafel sta, ik had me voorgenomen om elke keer na het sporten mijn benen te gaan cuppen.

 

De eerste week deed het echt vreselijk veel pijn, (ik deed natuurlijk ook met de grootste cup) en ik zat echt helemaal onder de blauwe plekken. Maar na ongeveer twee weken was het al veel minder gevoeliger en kreeg ik ook geen blauwe plekken meer, en het allerbeste, geen pijn meer in mijn benen! Dus ik ben overtuigd. Wel moet je natuurlijk zorgen dat je blijft cuppen, ik doe het nu ongeveer nog drie keer per week als onderhoud.

 

Wil je ervaren hoe een cupping massage aanvoelt dan kun je een afspraak maken voor een cupping massage in mijn praktijk.

 

                         Cupping Therapy  Your body likes it...

bottom of page